دسته‌بندی نشده

کاربرد های گریس

کاربرد های گریس

گریس یکی از پر کاربرد ترین مواد در صنایع مختلف است که دارای کاربرد های مختلفی می باشد. گریس یک مخلوط ژلاتینی بوده که با ترکیب موادی همچون روغن، ماده غلیظ مخصوصی تولید می شود. کیفیت گریس نیز به این موارد تاثیر دارد، در صورتی که هر چه نوع و مقدار ماده غلیظ کننده و مواد افزودنی بهتر باشد، گریس دارای خواص متفاوت و کیفیت بهتری می باشد .

ماده غلیظ کننده اصلی ترین عاملی است که مقاومت در برابر آب و دمای بالا را در گریس القا می کند به همین دلیل روی مدت و خاصیت ماندگاری گریس بسیار تاثیر دارد، زیرا گریس با وجود این ماده در برابر شکست مولکولی در زمان های کارکرد طولانی مقاومت می کند .

گریس ها همچنین دارای انواع مختلف می باشند که هر کدام دارای خاصیتی متفاوت هستند که با توجه به این خواص و ویژگی ها کاربرد های مختلفی پیدا کرده اند، در ادامه این مقاله ضمن اینکه بیشتر با گریس آشنا می شوید، از کاربرد های آن به همراه انواع آن نیز اطلاعات زیادی کسب می کنید .

عنوان محتواکاربرد های گریس
کد نویسندهchavoshiتعداد تصاویر-
تعداد کلمه محتوا1764تعداد تیترهای داخلی2
لینک های منابعx.comx.comx.com

مقاله آب صابون zet-chemi یکی از برترین مقالات وب سایت میباشد!

انواع گریس و کاربرد آنها

انواع گریس و کاربرد آنها: قبل از اینکه با کاربرد های گریس به صورت مفصل آشنا شوید بهتر است که انواع آن را بشناسید، زیرا نوع گریس تاثیر زیادی بر روی این دارد که از آن در چه مواقعی استفاده شود. همان طور که اشاره نیز کردیم گریس یک از مخلوط ژلاتینی است و از مشتقات نفتی به حساب می آید، این ماده دارای گرانروی زیادی است که به صورت دقیق آن را به صورت یک ترکیب نیمه جامد یا جامد نفتی و یک صابون و یا ترکیبی از صابون یا یک پرکننده مناسب می دانند که برای روان کاری بسیار مناسب است. این ماده دارای انواع مختلف می باشد که هر کدام از آنها دارای ترکیب های خاص و ویژگی های خاص می باشند که در ادامه به هر یک از آنها اشاره می کنیم :

اگر علاقه مند به شناخت گریس ها هستید! مقاله گریس نسوز را مطالعه نمایید!

null

گریس صابون کلسیم

گریس صابون کلسیم: این نوع از گریس با توجه به ترکیبی که دارد، دارای پایداری در برابر دمای درحدود 80 درجه سانتی گراد می باشد، همچنین عمده ترین کاربرد این گریس نیز در روانکاری شاسی خودروهای مختلف و همجنین در صنایع فولاد است .

ما در این مقاله معرفی بروگارواس را به صورت دقیق توضیح داده ایم!

null

گریس صابون سدیم

گریس صابون سدیم این نوع از گریس به واسطه موادی که در آن وجود دارد مقاومت به نسبت خوبی دارد اما در مقابل رطوبت و آب ناپایدار است و مقاومت قابل قبولی ندارد. بهتر است از این گریس در دستگاه هایی با حرکات دورانی استفاده شود، زیرا که در این حالت پایداری این گریس ها زیاد و ثابت می شود، به همین دلیل است که بیشترین کاربرد نیز برای این نوع گریس در یاتاقان های توپی و غلطکی می باشد .

null

گریس صابون آلومینیوم

گریس صابون آلومینیوم: این نوع گریس به صورت نیمه مایع می باشد و دارای خواص ویژه ای نیز است که یکی از آنها خاصیت چسبندگی بالا می باشد، به واسطه همین ویژگی معمولا بهتر است که از این نوع گریس در زمان هایی که نیاز است چسبندگی روان کار بالا باشد استفاده شود.

همچنین گریس صابون آلومینیوم شباهت های زیادی به گریس کلسیم دارد ، اما به دلیل اینکه در آن از روغن پایه شفاف استفاده می شود قیمت آن از گریس کلسیم بیشتر است. به همین دلیل معمولا از گریس کلسیم به عنوان جایگزین گریس آلومینیومی استفاده می کنند .

null

گریس صابون لیتیم

گریس صابون لیتیم: نوع دیگر گریس که دارای دو ویژگی مهم و مقاومت بالا در برابر دمای بالا و آب است، گریس صابون لیتیم می باشد. این گریس را به عنوان گریسی چند منطوره می شناسند و از آن در صنایع مختلف به عنوان روان کار به خصوص در صنعت خودرو سازی استفاده گسترده می کنند .

به طور کلی این نوع گریس هم دارای کاربرد خانگی و هم دارای کاربرد صنعتی می باشد، به طور مثال در خانه ها برای روانکاری درب کشوها ، لولای در و پنجره‌ها و… مورد استفاده قرار می گیرد و یا در صنعت به عنوان روانکار قسمت های مختلف اتومبیل ها .

null

گریس صابون مخلوط

گریس صابون مخلوط: این نوع برخلاف نمونه های قبلی از چند نوع صابون فلزی تشکیل شده است، به همین دلیل ترکیبی از خواص مختلف صابون ها را دارا است، یعنی مثلا به دلیل وجود گریس صابون سدیم و صابون کلسیم دارای خواص ضد آب و پایداری در حرارت بالا است. کاربرد اصلی این نوع از گریس در شرایطی است که شرایط کار معتدل باشد.

null

گریس کمپلکس صابون

گریس کمپلکس صابون: این نوع از گریس از صابون ساده به اضافه نمکی از یک اسید که دارای وزن مولکولی پایین تا متوسط است تولید می شود. به دلیل وجود این گونه از صابون ها در این گریس خواص ویژه ای در این گریس به وجود می آید که یکی از آنها این است که نقطه قطره شدن بالایی را دارا است .

null

گریس نسوز

گریس نسوز: یکی دیگر از انواع گریس ها که به واسطه وجود مواد افزودنی مختلف دارای خاصیت نسوز است. معمولا از این گریس برای مواقعی که دما بالا است استفاده می شود .

null

گریس های غیر صابونی

گریس های غیر صابونی: این روان کار ها از ترکیب ماده غلیظ کننده غیر صابونی با پلی اوره ، بنتون ، گرافیک ، سیلیکاژل و خاک رنگبر اصلاح شده تولید می شوند. از اصلی ترین ویژگی هایی که این نوع از گریس ها دارا هستند بالا بودن نقطه قطره شدن و پایداری دمایی است. همچنین به دلیل موادی که در تولید این نوع از گریس ها استفاده می شود ، قیمت بالاتری به نسبت دیگر نمونه ها دارا هستند، اما کارایی بهتر و طولانی تری نیز دارند .

معمولا در زمان هایی که نیاز به یک گریس قوی داریم و هزینه نیز زیاد برایمان اهمیت ندارد بهتر است از این نوع گریس استفاده کنیم، اما این نکته را نیز به یاد داشته باشید که با اینکه هزینه این گریس بالاست اما به واسطه ویژگی های خوب و همچنین طول عمری که دارد هزینه های شما جبران می شود .

این هفت مورد از مهم ترین انواع گریس هستند که در صنعت کاربرد های زیادی دارند که به برخی از آنها اشاره کردیم .

null

کاربرد های گریس در صنعت

در قسمت های قبل با برخی از مهم ترین انواع گریس آشنا شدید و کاربرد آنها را نیز دیدید، در این بخش قصد داریم کاربرد کلی گریس ها را مستقل از نوع آنها بررسی کنیم.

همان طورکه می دانید امروزه در صنایع مختلف از ابزار و دستگاه های پیشرفته زیادی استفاده می شود که هر یک دارای کاربرد های مختلف می باشند، نحوه عملکرد این دستگاه های صنعتی به صورتی است که قسمت های مختلف آن بر روی یکدیگر حرکت می کنند، به همین دلیل اصطکاک زیادی بین اجزای آن ایجاد می شود که باعث خوردگی، کاهش طول عمر دستگاه شکستن و آسیب دیدن دستگاه، کاهش بازده و … می شود، به همین دلایل باید که حتما به نوعی میزان این اصطکاک را کاهش دهیم.

یکی از اصلی ترین و ضروری ترین کارها در این راستا استفاده کردن از انواع روان کار های صنعتی می باشد. گریس یکی از مهم ترین و پر مصرف ترین آنها است که در این مقاله با آن آشنا شدید، گریس به واسطه ترکیب های خوبی که دارد به عنوان یکی از بهترین روان کار های صنعتی شناخته می شود، در این بخش قصد داریم که برخی از مهم ترین کاربرد ها و همچنین دلایلی که از گریس استفاده می شود را با هم بررسی کنیم :

۱ ) به دلیل اینکه تعداد دفعاتی که باید روانکاری با گریس صورت بگیرد به نسبت دیگر روانکار های روغنی کمتر است باعث شده است که هزینه تعمیرات کاهش پیدا کند. همچنین در صورتی که دسترسی به ماشین آلات برای روانکاری آنها سخت باشد این ویژگی یک مزیت به حساب می آید، به همین دلیل از گریس برای روغن کاری موتورهای نصب شده بر روی سقف ها که دسترسی به آنها سخت است ، بلبرینگ های غیرقابل دسترس و … استفاده گسترده می شود .

۲ ) از دیگر ویژگی های گریس که باعث شده کاربرد زیادی پیدا کند ، مانع بودن گریس برای ورود گرد و خاک و همچنین خروج برخی مواد از ماشین آلات است، به همین دلیل زمانی که ممکن باشد ماده ای از دستگاهی خارج شود ، معمولا از گریس استفاده می شود .

۳ ) به دلیل اینکه کاسه نمد های آب بندی شده اصطکاک زیادی را در حین کار تولید می کنند، نیاز به روان کار بیشتری دارند و به دلیل اینکه گریس ها از دیگر روان کار ها هزینه کم تری دارند نمونه مناسب در این مواقع به شمار می آیند که می توان از آنها استفاده کرد.

۴ ) طول عمر بالا از دیگر ویژگی های اصلی گریس است. به همین دلیل معمولا مواقعی که نیاز است که از روانکاری برای مدت بیشتری استفاده شود و دارای طول عمر بالا باشد استفاده از گریس پیشنهاد می شود .

۵ ) مورد دیگر برای پیشگیری از زنگ زدگی است ، زمانی که دستگاه شما در معرض آب و رطوبت کار می کند ممکن است که دچار زنگ زدگی شود پس باید که از روانکاری استفاده کنید که دارای خاصیت ضد آب باشد که گریس بهترین نمونه می تواند باشد .

۶ ) از اصلی ترین وظایف روان کار، کاهش اصطکاک است که گریس به خوبی از پس آن بر می آید و روانکار مناسبی برای مواقعی است که اصطکاک بالا است. به طور کلی می توان گفت که در مواقعی که شدت خوردگی و سایش بالا باشد از گریس بهتر است که استفاده شود .

۷ ) از دیگر کاربرد هایی که گریس دارد کاهش صدا و ارتعاش در هنگام کار دستگاه است، زیرا گریس مثل یک لایه نرم بین قطعات قرار می گیرد و مانع صدا و ارتعاش می شود و به کارکرد روان دستگاه نیز کمک می کند . به همین دلیل معمولا از گریس در چرخ دنده های بزرگ استفاده می شود .

۸ ) گریس می تواند که فشار بالا، دمای بالا، سرعت پایین، شرایط سخت عملیات و شوک های مداوم در زمان کار دستگاه های صنعتی را به خوبی تحمل کند و عملکرد خوبی در این جور شرایط داشته باشد، به همین دلیل از گریس در یاتاقان هایی که گردش محوری آنها به طور منظم معکوس می شود استفاده می شود .

۹ ) در مواقعی که نوسانات دمایی بالا است نیز گریس نمونه مناسب به شمار می آید که که می توانید از آن استفاده کنید .

این موارد از اصلی ترین کاربرد ها و دلایل استفاده از گریس بود که می توانستیم اشاره کنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *