گریس یا روغنهای صنایع

روانکارهای نساجی

روانکارهای نساجی

روغن نساجی، همان گونه که از نام آن بر می آید در صنایع نساجی و دستگاه های بافندگی کاربرد دارد. تجهیزات مختلفی در صنایع نساجی به روانکاری احتیاج دارند که در میان آن ها می‌توان ماشین‌های دوخت، ماشین‌های بافندگی و ماشین‌های نخ ریسی را نام برد. با توجه به شرایط کاری و سیستم‌های مکانیکی مورد استفاده در صنایع نساجی، انواع مختلف روغن نساجی تولید شده اند مانند روغن ماشین بافندگی، روغن ماشین نخ‌ریسی، روغن ماشین دوخت و دوز، روغن‌های امولسیون کننده، روغن‌های سیلیکونی، روغن‌های سفید و غیره. بنابراین لازم است برای دستگاه ها و تجهیزات صنایع نساجی از روغن مخصوص به آن دستگاه استفاده شود، در غیر این صورت عمر دستگاه به شدت کاهش یافته و کارایی دستگاه نیز دچار کاهش خواهد یافت.
به منظور خرید روغن های نساجی، حصول اطمینان از سلامت روغن و همچنین بهداشتی بودن و عاری بودن از هر گونه مواد سمی و سرطان زا بسیار مهم  قلمداد می شود.
ویژگی های کلی یک روغن نساجی مناسب به صورت زیر هستند:
1- کاملا بهداشتی و تصفیه شده
2- ضد الکتریسیته ساکن
3- تا حد ممکن بدون رنگ باشد
4- مقاوم در برابر زنگ زدگی
5- روانکاری مناسب تمام اجزاء
6- مقاوم در برابر دماهای بالا
7- مقاوم در برابر اکسیداسیون

انواع روغن‌های تولید شده برای صنایع نساجی:

روانکارهای نساجی که برای صنایع نساجی تولید می‌شوند به دودسته تقسیم می‌گردند:
روغن‌های صنعتی که برای دستگاه‌های مختلف صنعت نساجی استفاده می‌شود مانند روغن کمپرسور و روغن هیدرولیک دنده و.. که مانند دیگر صنایع از این نوع روغن‌ها استفاده می‌کنند.
روغن‌های صنعتی که در مراحل مربوط به تولید الیاف طبیعی و مصنوعی پارچه و نخ مورداستفاده قرار می‌گیرند که این نوع از روغن‌های نساجی به شکل محلول در آب و یا خالص در مراحل مربوط به تولید پارچه و نخ مورداستفاده قرار می‌گیرند. سبب یک حالت نرم‌شوندگی به نخ و پارچه داده و بر روی این الیاف از به‌وجودآمدن الکتریسیته ساکن جلوگیری می‌کنند در واقع این نوع از روغن‌های نساجی در مراحل تولید محصول در ماشین‌های نساجی اصطکاک میان نخ و پارچه را بسیار کم می‌کنند و اگر حالت کششی در بین الیاف به وجود آمد از پارگی ناشی از کشش میان الیافت جلوگیری می‌کند.
انواع روغن‌های صنعتی مخصوص صنایع نساجی:
باتوجه‌به شرایط کاری و سیستم‌های مکانیکی که در این صنعت مورداستفاده قرار می‌گیرد باید روغن‌های مخصوصی برای هرکدام از تجهیزات و دستگاه‌های صنعت نساجی مورداستفاده قرار بگیرد در صورت عدم استفاده و به‌موقع از روغن مخصوص و مناسب آن دستگاه‌ها کارایی خود را ازدست‌داده و عمر مفید دستگاه کاهش پیدا می‌کند از انواع روغن‌های زیادی در این صنعت کاربرد دارند که چند نمونه از آن‌ها شامل:
روغن ماشین نخ‌ریسی
روغن‌های سفید
روغن‌های امولسیون کننده
روغن ماشین دوخت‌ودوز
روغن ماشین بافندگی
روغن‌های سیلیکونی

بررسی اهمیت روغن صنایع نساجی:

بخش‌های مختلف دستگاه صنعت نساجی به طور مداوم با بارهای زیادی مواجه هستند. در فرایند تولید صنعت نساجی به‌منظور داشتن عملکرد بهینه عواملی مانند تأثیرات شیمیایی، سرعت بالا، محدوده دمایی گسترده به شکل روزانه موردتوجه قرار می‌گیرند این نوع ازروانکارهای نساجی  از قسمت‌های مختلف دستگاه که مدام در حالت اصطکاک هستند باید برای مدت‌زمان طولانی در برابر خوردگی و سایش محافظت کنند باتوجه‌به زمان‌بر و طولانی بودن مراحل تولید نخ تا مرحله تکمیل پارچه صنعت نساجی در مراحل مختلفی از تولید نیاز به روغن روانکاری برای دستگاه‌های مختلف به‌منظور بهبود عملکرد آن دارد؛ بنابراین باید سعی شود روغن‌ها را از منابع استاندارد و با کیفیت تهیه کرد و در این زمینه با توجه و دقت به توصیه‌های سازندگان دستگاه و مشخصات مربوط به دستگاه‌های مختلف، روغن مناسب برای آن‌ها مورداستفاده قرار گیرد.
بررسی ویژگی‌های مربوط به روغن صنایع نساجی:
یکی از مهم‌ترین ویژگی روانکارهای نساجی این است که دارای مقاومت و پایداری عالی در مقابل دمای بالا می‌باشند. دیگر مشخصه مهم این روغن این است که در برابر اکسیداسیون و بخار شدن مقاومت خوبی دارد و این مورد به دلیل اینکه دستگاه بافت با مواد مختلفی سروکار دارد در واقع یک مزیتی خوب و عالی برای روغن به‌حساب می‌آید. ویژگی‌های عمومی روغن صنعت نساجی این است که روانکاری مربوط به قطعات متحرک دستگاه و سوزن‌های آن را تضمین نموده و نیز از به‌وجودآمدن تنش‌های که براثر گردوغبار، کرک و درجه حرارت بالا به وجود می‌آید جلوگیری می‌کند. روغن‌های نساجی اصل و با کیفیت قابل شستشو بوده و بر روی پارچه لک بر جای نمی‌گذارند.
پس به‌طورکلی دیگر ویژگی روغن‌های صنایع نساجی را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:
داری مقاومت زیاد در دمای بالا هستند.
برای تمامی اجزاء دستگاه یک روانکار خوبی محسوب می‌شوند.
روغن‌های نساجی تا آنجایی که امکان دارد بدون رنگ هستند.
کاملا تصفیه شده و بهداشتی و غیر سمی هستند.
روغن‌های نساجی ضد الکتریسیته ساکن هستند.
در برابر زنگ‌زدگی، اکسیداسیون، تشکیل جرم کاملاً مقاوم هستند.
دارای شاخص گرانروی بالا و یا ویسکوزیته ایندکس مناسب برای کارکردن در محیطی با دمای بالا هستند.
روغن‌های صنعتی نساجی غیر یونی هستند.

روغن های زنجیر

این روانکارهای نساجی با خاصیت مقاومت در برابر آب، رطوبت و مواد شیمیایی و چسبندگی عالی، یک محافظ ایده ال در برابر سایش و خوردگی و دارای محدوده دمایی 5- الی 180+ درجه سانتیگراد می باشد

BESLUX CAMIN 4200

روانکار گیربکس
روغن مناسب چرخ دنده های ساده و حلزونی با پایداری حرارتی عالی و محافظت از سایش و خوردگی
BESLUX GEAR XP

گریس مناسب برای غلتک ها، یاطاقان های ساده، چرخ دنده های ساده و مخروطی حاوی مواد افزودنی
G. BESLUX PLEX BAR L-2/S
G. BESLUX PLEX BAR M-2
G. BESLUX PLEX L-2/S

روانکارهای نساجی ویژه برای تعمیرات و نگهداری

مناسب جهت روانکاری قطعات و حفاظت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
BESLUX ADSA

انواع گریس ها
گریس مناسب برای دستگاههایی با خطوط ریلی و دارای ارتعاش و شرایط کاری سنگین
G. BESLUX PLEX BAR L-2/S

گریس کاملا سنتتیک، مقاوم در درجه حرارت بالا، مناسب برای روانکاری موتورهای الکتریکی، غلتک فن ها
G. BESLUX KOMPLEX ALFA II
G. BESLUX KOMPLEX L-2 AZUL
انواع آنتی سیزها
آنتی سیز سفید رنگ، ایده ال برای روانکاری یاطاقان های خطی و بوشی، همچنین مکان هایی که در آن اصطکاک و خوردگی رخ می دهد
G. BESLUX WHITE LUBRICANT PASTE
این نوع آنتی سیز شامل گرافیت، مناسب برای روانکاری قطعات و مانع از به هم چسبیدن قطعات فلزی می شود و مقاوم تا دمای 1180 درجه سانتیگراد
G. BESLUX GRAFOL AL-PASTE

پیشنهاد میکنیم مقاله روانکارهای صنایع خودرو را نیز دنبال نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *